MAGASSÁG-HOSSZ-SZÉLESSÉG-TÁVOLSÁG

Published : 2018-06-05 20:22:42
Categories : HÍREK , VISION

Magasság, Hossz, Szélesség,Távolság, Korrigálás- A hivatásos kerékpározók 5 alap elvárása

A téli edzőtáborok kulcsfontosságúak a profi kerékpáros csapatok számára- nemcsak,hogy erősítik a csapatszellemet, hanem megfelelő időt biztosítanak arra is, hogy meghatározzák a keretet és az összetevőket, amelyeket a versenyzők a szezon során használnak.Itt kapcsolódik egymásba  a csapat mechanika és a kerékpáros cégek szerepe. Szorosan együttműködve támogatják a sportolókat, hogy optimális kényelmet és teljesítményt biztosítsanak a kerékpáron.

De feltehetjük magunkat azt a kérdést, hogy melyek a legfontosabb tényezők, igazítások, amelyekkel egy hivatásos, profi kerékpározó nekivág az új szezonnak? Annak érdekében, hogy a szezon tökéletesen induljon, stabil kerékpár érzéssel és pozícióval, a következő 5 alapelvárásnak nézzünk utána saját esetünkben is:

1,  Ülésmagasság: A helyes oszlop magasságának biztosítása csökkenti a szükségtelen stresszt, nyomást a nyakra és a hátra.

2, Kormányszár hossz:  A kívánt súlyeloszlást a kerékpáron a szár hosszúsága határozza meg; ennek megfelelő beállítása fontos szerepet játszik a maximális kényelemben és teljesítményben az út során.

3, Kormány szélesség: A megfelelő szélesség megtalálása lehetővé teszi az optimális aerodinamikai pozíciót, így hosszabb ideig is gyorsabban haladhat.

4,Távolság: A nyereg orra és a kormány közeli szélesség közötti helyes mérés biztosítja, hogy a kerékpár súlyának egyensúlya ne legyen véletlenül túlságosan előre vagy hátra helyezve; ezt a kormányszár hosszával együtt kell kiválasztani illetve beállítani.

5,Nyeregkorrekció: A nyereg legtökéletesebb, legkényelmesebb pozíciójának megtalálása kulcsfontosságú szerepet játszik egy versenyzés során, nem utolsósorban a sérülések elkerülése miatt is, hanem a teljesítmény növeléséhez is elengedhetetlen feladat. Egy egyszerű igazítás ugyan, de ne becsüljük alá fontosságát és semmiképp se hanyagoljuk el ezt az alap elvárást!

Ossza meg ezt a tartalmat