KÖNNYEBB KEREKEKKEL ERŐSEBB ÉS GYORSABB LEHETSZ

Published : 2018-06-09 16:55:11
Categories : HÍREK , VISION

KÖNNYEBB KEREKEKKEL ERŐSEBB ÉS GYORSABB LEHETSZ

Van egy olyan dolog, amely egyes kerékpárosokat egyesít, és ez nem más mint a GRAMM ! Pontosabban a kerékpár lehetőségekhez mérten történő kikönnyítése  - a gyorsabb, hosszabb és erősebb kerékpározás érdekében. Ehhez a kerékpáros első lehetősége egy minőségi könnyű kerékszett beszerzése. A minőségi kerékszett nem csak a súlyt befolyásolja, hanem jelentősen befolyásolja az érzést, a kontrolt és a teljesítményt.

A fent említett pozitív javulás különösen igaz a Vision Metron 30 SL-re, amely még mindig a Vision legkönnyebb kerékszettje , a tubular vagy szingós ( ahogy tetszik) verzió pedig  mindössze 1,260 gramm összesen.

A Vision Metron 30 SL a 30 mm-es felni magasság miatt is csökkenti a súlyt. Bár nem kínálja a Vision Metron 81-esekhez hasonló aerodinamikai mutatókat, de még mindig kínálnak számtalan pozitívumot, mint például nem érzékenyek annyira az oldalszélre, nagyobb komfortot és nagyobb kontrollt kínálnak. 

Miért fontos a kerék súlya?

Van egy klasszikus kerékpározási mondat: "A kerékben egy gramm annyit ér, mint egy kilogramm a vázban" ami abból ered, hogy a forgó súly nagyobb befolyással bír a sebességnél, mint a statikus tömeg. Miért? Nézzünk vissza az iskolai évekre. Pontosabban fizika órára a tehetetlenségre - azon az elgondoláson alapulva, hogy a forgás középpontjától távolabb lévő tömeget nehezebb mozogatni, mint a tömeg a forgás középpontjához közelebb esőt. 

Egy kerékpáros szemén keresztül látva ez azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítést igényel a tömeg középpontba (az agyra) való elforgatáshoz, mint a távolsághoz (a vázhoz közelebb). Ezért a sok versenyző a maximális fordulatszámot keresik - lényegében csökkenti a tömeget a forgás középpontjától, ami csökkenti a tehetetlenségét és ez gyorsan felgyorsítja őket.

Ez különösen kifizetődő, ha felfelé mész. Mivel az alacsonyabb sebességgel haladsz, a gravitáció hatásával együtt, a tehetetlenség nagyobb kérdés, mint a hogy milyen súlyú a váz amin tekersz. Röviden, egy könnyebb kerékszett súly és idő, takarékos. Különösen igaz egy dombos és kanyargós útvonalon.  

Míg az ultrakönnyű keresed, csak szólunk ez nem csak a súlyról szól. Fontos, hogy a felninek tartósnak és erősnek kell lennie ahhoz, hogy megbirkózzon az úthibákkal, a folyamatos edzésekkel vagy versenyekkel. Szerencsére ez a Vision Metron 30 SL –el garantált, nem csak azért, mert a Vision kerekei kézzel készülnek, hanem a Vision ezen a keréken , a 16 első és 21 hátsó küllőt  használ önnzáró küllővéggel. 

A 30 SL-k könnyebbé teszik a kerék frissítését, így hát csak az a döntő, hogy peremes vagy a tubular-t választod. Megemlítettük az aero kerekek funkcióját, de röviden, a tubular érdemei a legjobbak. A leggyorsabbak, mivel a magasabb légnyomást képesek kezelni, de lehetnek ünneprontók is , ha kapsz egy defektet. A peremes kerekek is gyorsak és vitathatatlanul a leginkább praktikusak, mivel egyszerűen kicserélheted a belsőt, ha defektet kapsz. De választhatod tubeless-t, mivel ezek a kerekek mind tubeless ready-k. Folyadékkal feltöltve, ellenállhat 6 mm-es lyukaknak.

És ha mindez nem lenne elegendő a lézeres fékfelület kialakítás ( micro-dot ) a maximális fékezőerőt fogja biztosítani.

Kapcsolódó termékek

Ossza meg ezt a tartalmat