HA GYORS SZERETNÉL LENNI

Published : 2018-06-09 15:44:31
Categories : HÍREK , VISION

Ha olyan versenyző vagy, aki csak versenyképes, vagy egyszerűen kíváncsi a maximális elérhetõ sebességére a jelenlegi szintjén vagy teljesítményénél, egy öt szótagú szónak kell lennie az ajkán; aerodinamika.

  

A Vision Metron sorozat nemcsak szépen néz ki, hanem vitathatatlanul a legjobb aerodinamikus kerék a piacon a különleges kialakításuk miatt. Ha egy kerek alakja normál kialakítású, mint ahogy egy hagyományos országúti kerékpár kereke, akkor az úgynevezett blöff test, megakadályozza azt a sebességet amit a kerékpáros fizikailag tudna teljesíteni. A VISION METRON sorozat kerekeken látható kialakítás levegőszalag alakú, a légáramlás hosszabb ideig megmarad és kisimul, így kisebb nyomás keletkezik a kerék mögött, így csökken a húzás.

Nyeremény a szélességen

A VISION METRON sorozat kerekei  ​​szintén 25,5 mm szélesek, ami azért fontos, mert a 25 mm-es gumiabroncsok a leggyorsabbak. Régebben a vékonyabb abroncsokat gondolták, gyorsabbnak, de a közelmúltban végzett kutatások kimutatták, hogy a 25 mm-es gumiabroncs kb. 3 wattot képes megtakarítani 40 km / óra sebességnél. Azt is bizonyították, hogy a tökéletes aerodinamikai teljesítmény mindig szükségessé teszi a gumiabroncs átmérőjét - ennél valamivel kisebb, mint a váz szélessége. Miért? Mivel a gumiabroncs átmérője kisebb, mint a kerékpár szélessége, lehetővé teszi, hogy a gumiabroncsból leválasztott levegő a felnihez illeszkedjen, ami kevesebb nyomásnövelést és kisebb húzást eredményez. Ha a felni szélessége  nagyobb átmérőjű mint a  gumiabroncs akkor az olyan helyzetet teremthet, ahol a levegő nem kapcsolódik vissza, és ezáltal megakadályozza a széles felni kialakítás előnyeit.

Elvileg ezért a Metron 81 SL gyorsabb, mint a Metron 55 SL, amely viszont gyorsabb, mint a Metron 40 SL. De  ha a  40 mm felni magasságú Vision Metron SL válassza akkor több előnyt is élvezhet. A 40 mm-es felnimagasság jobb kezelhetőséget biztosít, mint ha egy magasabb felnit használnál. A kerék kissé könnyebb lesz. 

Röviden összefoglalva, ha Triatlonozol vagy időfutamra készülsz akkor a Vision Metron 81 a legjobb választás. Ha egy mindenes kerékben gondolkozol és sokat mész síkon valamint néha nem veted meg a dombokat sem , a te választásod a Vision Metron 55 SL. De ha igazi hegyimenő vagy akkor egyértelműen a Vision Metron 40 SL a te partnered. 

Röviden, a Vision Metron kerekek 2018-as kínálata a lehető leggyorsabb kerekek kínálata. 

Már aki bizonyítani szeretné magának hogy ő a gyorsabb...

Ossza meg ezt a tartalmat